
Kokoukset ja toiminta
Padasjoen Kalakerho Ry säännöt:
YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA
1& Yhdistyksen nimi on Padasjoen kalakerho ry. Yhdistyksen kotipaikka on Padasjoki Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan kerhoksi.
TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU
2& Seuran tarkoituksena on yhdistää toiminta-alueensa vapaa-ajankalastajat ja muut kalavesien hoitoa ja kalastuskulttuuria edistävät henkilöt ja toimia yhdyssiteenä heidän Välillään. Kehittää vapaa-ajankalastusta ja kalavesien hoitoa, sekä kalastuskulttuuria. Edistää kalavesiin liittyvää luonnon- ja ympäristönsuojelua, luonnon virkistys- ja moninaiskäyttöä ja luontoliikuntaa sekä Huolehtia toiminta-alueensa vapaa-ajankalastajien eduista.
3& Tarkoituksiensa toteuttamiseksi seura Toimii yhteistyössä muiden paikallisten ja alueellisten kalastusseurojen kanssa Edistää jäsentensä ja kaikkien vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia ja kalavesien hoitoa opastamalla ja neuvomalla. Tekee vapaa-ajankalastusta tunnetuksi niin nuorten kuin varttuneidenkin parissa järjestämällä kilpailuja, tiedotus- ym. vastaavia tilaisuuksia ja julkaisemalla harrastukseen liittyvää materiaalia. Perehdyttää jäseniään kalastus- ja ympäristönsuojelulainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä ja kestävän käytön mukaisen kalastuksen ja kalavesien hoidon järjestämisessä. Toimintansa tukemiseksi ja kehittämiseksi seura voi Ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä ja Omistaa, ylläpitää ja vuokrata toimintaa varten tarpeellisia kiinteistöjä, vesialueita sekä virkistyskalastus- retkeilyvälineitä jäsentensä käyttöön ja Järjestää kalastus- ja retkeilytilaisuuksia.
JÄSENET
4& Seuran jäsenen voi olla henkilö, joka on ilmoittanut haluavansa jäseneksi ja joka hyväksyy seuran tarkoituksen ja säännöt. Jäseneksi pääsee kaikki, kalastuksesta kiinnostuneet ja halukkaat henkilöt. Seuralla voi olla kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen/vapaajäsen. Kunniapuheenjohtajaksi ja kunniajäseneksi/vapaajäseneksi voi seuran kokous hallituksen esityksestä kutsua henkilön, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut seuran toimintaa.
JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN
5& Jäsenellä on oikeus erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, taikka ilmoittamalla erosta seuran kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen seurasta, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on seuraan liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään seurassa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut seuraa tai ei enää täytä laissa taikka seuran säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Ennen Päätöksen tekoa hallituksen tulee varata asianomaiselle tilaisuus antaa selitys asiassa. Eroavan tai erotetun jäsenen on suoritettava eroamisvuoden jäsenmaksu, jos se on erääntynyt maksettavaksi ennen jäsensuhteen päättymistä. Jäsenellä on oikeus viedä hallituksen erottamispäätös seuran kokouksen käsiteltäväksi ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluessa siitä, kun ilmoitus erottamisesta on jäsenelle lähetetty
JÄSENMAKSU
6& Seuran jäsenet suorittavat vuotuisen jäsenmaksun, jonka suuruuden määrää syyskokous. Jäsenmaksu voi olla erisuuruinen eri jäsenryhmille. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet/vapaajäsenet eivät suorita jäsenmaksua.
HALLITUS
7& Seuran asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu seuran syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 4...6 muuta varsinaista jäsentä. Puheenjohtajan ja hallituksen toimikausi on kaksi ( 2 ) vuotta. Erovuorossa on vuosittain puolet hallituksen jäsenistä, jotka ensimmäisenä vuonna valitaan kokouksessa äänestämällä. Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten toimikausi alkaa valintaa seuraavan kalenterivuoden alusta. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvitsemansa toimihenkilöt. Hallitus puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta, tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallituksen kokous voidaan käydä myös sähköisesti. Hallitus on päätösvaltainen, kun Vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
8& Hallituksen tehtävänä on johtaa seuran toimintaa ja hoitaa ne asiat, jotka lain ja näiden sääntöjen perusteella kuuluvat hallitukselle. Kutsua koolle seuran kokoukset, valmistella esitettävät asiat ja toimeenpanna kokouksen päätökset. Pitää jäsenluetteloa seuran jäsenistä, ottaa ja vapauttaa seuran toiminnan hoitamista varten tarvittavat toimihenkilöt. Suunnitella ja valmistella seuran toimintaa ja asettaa sitä varten tarpeellisia toimikuntia ja jaostoja, jotka toimivat hallituksen alaisuudessa.
SEURAN NIMEN KIRJOITTAMINEN
9& Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin, varapuheenjohtaja, sihteeri tai taloudenhoitaja, kaksi yhdessä. Hallitus voi määrätä jonkun henkilön kirjoittamaan seuran nimen yksin.
TILIKAUSI JA TOIMINNANTARKASTUS
10& Seuran tili- ja toimikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen laatima vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoaennen varsinaista kokousta hallitukselle.
SEURAN KOKOUKSET
11& Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Seuran kevätkokous pidetään huhti-toukokuussa ja syyskokous syys-lokakuussa hallituksen määräämänä päivänä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun seuran kokous niin päättää, tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta, tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimussen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Seuran kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Seuran kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
SEURAN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN
12& Hallituksen on kutsuttava seuran kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta, yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä ja seuran kotisivulla Sivu: 4/4 olevalla ilmoituksella.
VARSINAISET KOKOUKSET
13& Seuran kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 5. Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajan lausunto 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille, sekä vuosituloksen käytöstä 7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Seuran syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. kokouksen laillisuus la päätösvaltaisuus 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys 5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio, sekä jäsenmaksujen ja muiden maksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle 6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet sääntöjen 7&:n mukaan 7. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö 8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat Mikäli seuran jäsen haluaa saada jonkin asian seuran kevät-tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun, Ylimääräisessä kokouksessa käsitellään ne asiat, joita varten kokous on kutsuttu .
SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN TAI SEURAN PURKAMINEN
14& Päätös sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta on tehtävä seuran kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava Sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta. Seuran purkautuessa käytetään seuran varat seuran tarkoituksen edistämisen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Seuran tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoituksen.
15& Sen lisäksi, mitä näissä säännöissä on määrätty, noudatetaan seuran toiminnassa voimassa olevan yhdistyslain säännöksiä.